Ikke alltid boka trenger å være god heller, så lenge en liker stemningen og folket som boka omhandler.

Jeg leser mye krim. Eller, jeg leser ikke, men jeg lytter. Jeg elsker lydbøker.

Krimbøker er ikke alltid superdupre, men de kan være fengende og omhandle folk du blir glade i. Dette gjelder spesielt i serier hvor etterforskere (som regel) går igjen i de forskjellige bøkene. Jeg kan nevne i fleng: Harry Hole (Jo Nesbø – og, ja, jeg er nesten forelsket i den ødelagte, alkoholiserte mannen), Carl og Assad (Jussi Adler-Olsen), Erika Falck og Patrik Hädstrøm (Camilla Läckberg), Gerlof (Johan Theorin), William Wisting (Jørn Lier Horst) og Erlendur Sveinsson (Arnaldur Indriðason – grunnen til at jeg kaller sønnen min for Olavur, rett som det er!).

Det ble en litt vel lang liste… Men, det er da sånn at jeg starter på bok nr én, og så suser jeg gjennom alle sammen. Etter å ha lest (evt hørt) fem-ti bøker i ett strekk, med de samme karakterene, opplever man et vakuum. Jeg hadde det akkurat likens da jeg pløyde gjennom alle Harry Potter-bøkene (da nummer fem kom ut). Da var jeg skuffet over at trollmannsskoler ikke fantes på ordentlig! (Tror jeg da…) Btw: Lydbokversjonen av Harry Potter-serien på originalspråk med Stephen Fry som oppleser, er fantastisk bra!

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Poenget mitt er at selve krimmen ikke trenger å være supergod, fordi du tilgir alt når du kniser over hvordan Carl og Assad kvervulerer og er så spent på hva som har skjedd med Erlendur!

Akkurat nå er jeg også i et vakuum fordi jeg venter på at neste bok på listen  min skal komme ut. Jeg har akkurat fullført den siste av Johan Theorin og den siste av Camilla Läckberg, så nå venter jeg på den siste boka til Jo Nesbø. Den som ikke omhandler Harry Hole, men som jeg helt sikkert likevel kommer til å sluke.

Jo Nesbø - Blod på snø

Så da sitter jeg her da og må vente atter en dag på at den skal bli tilgjengelig for nedlasting hos Lydbokforlaget…

Har dere noen bøker dere er hekta på? Kanskje har dere noen bøker dere kan anbefale meg? Jeg leser mer enn bare krim altså, det har bare vært litt ensporet nå i det siste. 🙂

Vakuumet etter en god bok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.