Ja, du leste riktig; fuglekasser!

Like utenfor vinduet hvor jeg sitter på jobb, har en gjeng spurver daglige møter. Flere ganger om dagen. Noen ganger piper de i nebbene til hverandre, mens andre ganger piper de én og én. Jeg snublet over et bilde av en morsom fuglekasse på Pinterest for noen uker siden og tenkte at det må da være en haug av stilige fuglekasser der ute!

Og det er det virkelig. Det er jo bare fantasien som setter stopper for hva man kan gjøre.

Dessverre er det ikke alltid like enkelt å finne opprinnelig opphav til alle bilder man finner på Pinterest og nett ellers, så der jeg ikke skriver lenke i teksten, har jeg ikke funnet originalen.

Tenk deg å lage et stort tomannstelt (tofuglstelt?) med campingstol og bålplass!

Eventyrhuset!

Da jeg så dette, fikk jeg lyst til å lage Portveien 2!

Campingvogn!

Stilig, hva? Dette kan du til og med kjøpe på Etsy!

Jeg får veldig lyst til å bygge min egen fuglekasse når jeg ser alle disse, men jeg har en alt for liten hage til det. Dessuten har skjæra bygget reir i den ene grana og det er alt for mange katter i nabolaget. Det ville med andre ord ha vært risikosport for småfuglene!

Har du fuglekasse i hagen din?

5 inspirerende fuglekasser

2 thoughts on “5 inspirerende fuglekasser

 • 1. juni 2015 kl 22:37
  Permalenke

  Überkule fuglekasser! Teltet var favoritten. Korleis folk kjem på slike idear er for meg eit stort mysterium, men det gir meg noko noko å smile av 🙂

  No er det evigheiter sidan eg har surfa rundt i Blogglandia, så no var det på tide å ta ein runde. Alltid kjekt å stikke innom bloggen din, sjølv om det er svært lenge mellom kvar gong. Du har alltid eit eller anna innlegg som får meg i godt humør.

  Svar
 • 24. april 2017 kl 01:41
  Permalenke

  Hei,
  Husk at det viktig at det er en viss avstand fra hullet i kassen og n9ed til bunn. Et rede kan ofte være 4-6cm høyt, og med disse kassene når rede opp til hullet. Det er derfor viktig at det er minst frontbord er ca 25cm og hullet høyt opp. Det bør være ca 15 cm fra redekant og opp til hullet. Mange morsomme og fancy fuglekasser (som f.eks. de som er vist over er bygget med alt for liten høyde fra hull og ned til redekant. Skjære, katt og andre dyr kan lett hente ut fugleunger om det er for kort ned til rede.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.