Jeg har mange ideer og prosjekter, men nå som det har vært så varmt og vi har holdt på med oppussing av hus, så har det vært vanskelig å fokusere på slike kreative ting. Alle har slike perioder og det finnes helt sikkert en hel drøss av tips til hvordan man kan komme i gang igjen.

Selv digger jeg TED-talks. Har dere hørt om det? Det er en gratis nettjeneste hvor de legger ut korte foredrag om alt du kan forestille deg – og ikke forestille deg. Her kan jeg klikke videre fra et foredrag om befolkningsvekst, til George Takei som snakker om da han som sønn av japanske foreldre ble dyttet inn i en arbeidsleir under andre verdenskrig – bare fordi han så ut som de som angrep Pearl Harbor. Og kanskje trykker du deg videre der i fra til et foredrag om Star Trek? Vel, mulighetene er mange. Hvis du har 10-20 minutter til overs om dagen, så anbefaler jeg virkelig å se et foredrag eller to.

Ja, men det jeg skulle fram til, er at de legger ut diverse spillelister med en samling foredrag som tar for seg forskjellige tema. I dag snublet jeg over «Kickstart your creativity» som består av fem foredrag.

Screenshot_1

Utrolig inspirerende å høre om hvordan forfattere, musikere og kunstnere alle sliter med kreativiteten fra tid til annen og om hvordan de kommer i gang med å tenke kreativt igjen. Om du tviler på om produktet ditt blir «bra nok for alle andre» så skal du bare fortsette og gjøre det. At det å låne/stjele inspirasjon fra andre kan skape ny kunst («remix»). At alle kan lære å være kreativ – det er ikke noe du bare er født med. Og at noen ganger bør man kanskje ikke se på mulighetene, men på begrensningene, for å kunne tenke nytt og kreativt.

Anbefaler dere å se disse foredragene altså. Selv om jeg måtte bryte nr 4, for det var på koreansk og han pratet så raskt at jeg ikke rakk å lese tekstingen engang! 😀

Ha en fin og kreativ dag!

Trenger du en kreativ dytt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.