Med ujevne mellomrom dukker denne bloggesperren opp. Jeg vet jeg ikke er alene om å ha det slik, for rett som det er se jeg at det er stille på bloggfronten hos flere der ute. Det er vel helt naturlig, kanskje, at vi har perioder i livet hvor vi har lyst til å skrive og være kreative, mens i andre perioder så stopper det litt opp.

Jeg har ikke lyst til å ha bloggesperre. Jeg har lyst til å skrive mer. Men noen ganger står det litt stille.

I dag snublet jeg over denne: Got blogger’s block? Here are 50 ways to kick its ass! Var det et bra blogginnlegg? Njæss, vet ikke det, men noen tips fikk jeg i hvert fall. Jeg har jo ikke en blogg hvor jeg skriver om hva jeg har på meg, hva mine favorittsko er, eller hva jeg ønsker å kjøpe til Junior, så da orker jeg ikke å ta absolutt alle tipsene til etteretning.

Påskevær
Utsikt like ved der hvor jeg har vokst opp på Tustna

Her er hva jeg fikk ut av de femti tipsene – skrevet med egne ord:

  • Sett av 10 minutter, og bare skriv om det som faller deg inn. Om man ønsker å publisere det til slutt, vil jo vise seg, men det er viktig å bare komme i gang med skrivingen.
  • Lag deg en liste over favorittemaer du ser andre skriver om (aka inspirasjon). Les, med andre ord, andre blogger.
  • Spør leserne dine om hva de ønsker å lese mer om. Og spør familie og venner om de kommer på noe spennende du kan skrive om.
  • Finn ut hvilke innlegg du har skrevet tidligere som har vært mest populære. Kanskje kan du skrive en oppdatert versjon rundt samme tema.
  • Prøv å finne ut hva det er bloggen din skal representere (ved deg selv). Hva du ønsker å dele og hva du har lyst til å skrive om.
  • Og til slutt: hvis det skulle vise seg at du er kjempekreativ i en periode hvor du skriver kjempemange innlegg, så går det an å publisere de litt etter litt, for å gi bloggen en god flyt. I stedet for å publisere seks innlegg på én dag, kan man kanskje fordele de ut over en uke.
vår
Vårstemning på trappa.

Så, hva kunne dere ha tenkt dere å lese mer om her inne? 🙂

 

Bloggesperre? Oh, yes, sir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.