Et av nyttårsforsettene var å få ferdig dette bestemorteppet jeg har latt ligge i omtrent to år.

Problemet med å dra fram slike uferdige prosjekter som dette, er at du må sette deg ned og tenke tilbake på hva i alle dager du tenkte på da du først satte i gang med prosjektet. Det har jeg gjort i dag. Jeg dro fram alle rutene jeg har heklet så langt og begynt å regne meg fram til hvor mange flere av de forskjellige fargekombinasjonene jeg faktisk trenger.

lappe-planlegging

Er rimelig sikker på at jeg hadde 8 ruter igjen å lage da jeg la det fra meg for lenge-lenge siden, men da jeg begynte å legge det utover stuegulvet, innså jeg at jeg ønsker å ha det en ruterekke bredere og kanskje lengre. Så da må jeg ha 70 lapper tilsammen – noe som betyr at jeg fortsatt mangler en god slump.

Jeg har tegnet det opp i idéboka mi, slik at jeg kan prøve å finne ut av fargekombinasjoner for når det skal monteres. Det skal jo se tilfeldig ut, samtidig som det skal være nøye planlagt, slik at ikke like ruter havner sammen.

lappe-bok

Jeg har mange prosjekter for tiden som jeg prøver å finne tid til, men dette pleddet hadde vært veldig kjekt nå i disse dager som det er -13 grader her i Trondheim.

Så nå må jeg bare finne den heklenåla som jeg brukte på de ferdige rutene. Så får vi se om vi finner oss en serie som gjør oss hekta igjen. 🙂