Er det ikke litt fascinerende at vi forbinder påske med krim? Påske for meg er å sitte i solveggen på hytta (eller i byen/hjemme hos mamma) med kaffe, sjokolade og en god bok. Kvikklunsj og appelsin liksom – en uslålig kombinasjon!

De siste årene har jeg ikke lest så mange fysiske bøker, men jeg hører på lydbok mens jeg strikker eller brodere – eller gjøre husarbeid. Altså, har jeg faktisk lest en hel del bøker og denne våren er jo en ren skattekiste for oss som liker krim! Her er de bøkene jeg gleder meg mest til fram mot sommeren:

Jussi Adler-Olsen – Marco-effekten: denne avsluttet jeg faktisk i går kveld. Elsker Carl og Assad. Veldig spennende bøker. Og kan fortelle at også denne siste boka fullt på nivå med de andre bøkene om Avdeling Q. Anbefaler å lese de i riktig rekkefølge. Det er ikke superviktig, men det er kjekt å få med seg grunnene til hvorfor de oppfører seg slik som de gjør hele tiden. Det syns i hvertfall jeg.

Lars Kepler – Sandmannen: Nok en dansk krim. Danskene har forstått det i det siste. Jeg har lest de tre første bøkene om Joona Linna også. Den første var ikke superbra – syns jeg da, men veldig mange anbefaler den. Så, dere må for all del prøve. 🙂

Jo Nesbø – Politi: Selvfølgelig er jeg Nesbø-fan; jeg som alle andre. Er så utrolig glad for at det kommer enda en bok om Harry Hole. Den tøffeste antihelten jeg vet om!

Jeg elsker helter som sliter med forhold og hverdagslige ting, og som ikke er noe supermenneske i det hele tatt. Akkurat på det skiller Harry Hole seg kanskje litt ut da, for til tross for at han er en drukkenbolt (med mer), så gjør han enkelte heltedåder som er litt vel urealistiske.

Denne boka er ventet utgitt 6. juni, og bokomslaget tror jeg ikke er endelig.

I tillegg så gleder jeg meg også til at guilty pleasuren Charlaine Harris – Dead ever after i Sookie Stackhouse-serien kommer nå i mai. Det er ikke krim, men tidvis ganske spennende. Selv kaller jeg det for husmorpornoen min. 😉 Det skal visst være siste bok i serien dette. Kanskje like greit. Tror det er bok nr 14 nå. Anbefaler virkelig lydbokutgaven av disse bøkene. Hun som leser de er fantastisk flink. Og, nei, det er ikke så veldig mye samsvar mellom disse bøkene og True Blood-serien som går på tv. Mange elementer er hentet fra bøkenes verden, men de har drevet med mye fri dikning også i HBO. 🙂

– –

Hvilke bøker leser du? Og hvilke bøker gleder du deg til å lese?

Du må gjerne følge meg inne på Bokelskere.no, om du også er en tittelsamler! 🙂

Krimbøker og påske går hånd i hånd
Stikkord:                 

2 thoughts on “Krimbøker og påske går hånd i hånd

 • 26. mars 2013 kl 20:56
  Permalenke

  Krim hører så absolutt med i påsken, men det blir dessverre ikke så mye lesing på meg heller for tiden – lydbok er en kjempeide! Mange gode bøker her 🙂 God påske!

  Svar
 • 3. april 2013 kl 19:58
  Permalenke

  Det er så mye bra krim i vente, gleder meg til alle du har nevnt over. Jeg var innom Solsiden og lånte med meg litt leseks før påska. Bla Springflo som er ny svensk krim. Ganske spennende, men en ganske usansynlig slutt. Nå gleder jeg meg til Journal 64, henger litt etter 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.