Da bestisen min spurte om jeg ville være fadder til hennes siste tilskudd familietreet sitt, sa jeg selvfølgelig ja. Det er jo en ære. Og jeg tar ansvaret på alvor.

Første steg er jo å komme på en bra dåpsgave. Mine kriterier for en bra dåpsgave er noe som ungen selv syns er stas og som holder seg i mange år, slik at når han er voksen og får egne barn kan han dra fram denne tingen. Her er jo gullsmedklassikerne ofte en vinner. Men jeg vil ikke være den fadderen som kjøper en inngravert skje og så ferdig med det.

Jeg kjøpte heller denne:

barnedåp

Kay Bojesens ape.

Den er jo så genialt kul. Lekent men ikke noe små barn får leke fritt med. Og så ser jeg for meg at den vil holde seg bra i mange år framover.

Problemet nå er bare at jeg har lyst på den selv. Faktisk så mye at jeg har vært nødt til å være streng med meg selv og minne meg selv på at jeg faktisk er voksen; at jeg ikke kan ta den selv, for så å bare gi fadderbarnet pengene i stedet. Faddere skal være voksne. Kule, men fortsatt voksne.

Her ser dere forresten en av de flotte blomsterkreasjonene Hanne lagde, hvor hun pyntet med knapper.

barnedap2

– –

Trenger du tips til dåpsgave til en gutt? Lille hottentott har laget en oversikt over hva hun syns har vært stas å få i dåpsgaver til sine sønner.

Eller kanskje du har noen gode tips? En dåpsgave trenger jo ikke å koste fletta. Det er jo tanken bak som er det viktige – tross alt.