Noen kaster aldri noe. Heldigvis. Det gir slike som meg muligheten til å plukke ut noen skatter i ny og ne.  Det skjer ikke så veldig mye kreativt for tiden, så i dag gikk jeg meg en runde i stua (og kjøkkenet) og tok bilder av noen favoritter jeg har stående.

arv4

Presset glass er veldig in om dagen og man finner mange lignende skåler i butikkene rundt omkring, men dette er en original fra 60-tallet som jeg har fått av svigermor. Den tilhørte samboeren min sin oldemor i sin tid. Jeg elsker den! Den står i vinduskarmen sammen med en babushka-dukke fra Ukraina (ikke Russland, dessverre) og en liten blomstervase fra Søstrene Grene.

arv1

Denne melkemugga har tilhørt min oldemor. Fra oppveksten har jeg minner om at mamma har brukt den som sausnebb ved flere anledninger, og noen ganger har det vært servert saft i den. Jeg syns den er så fin og da det viste seg at mamma hadde to av den, fikk min søster og jeg hver vår.

arv2

Dette flotte settet fikk svigers i bryllupsgave. Jeg elsker det og det gir en herlig fargeklatt i den svarte hylla mi på kjøkkenet.

arv3

Til slutt viser jeg bare fram disse gigantiske konglene som jeg tok med meg fra Korsika i fjor høst.Vet ikke helt hva de skal brukes til, men de er utrolig flotte. Og store!

Hvordan tar dere vare på arven fra gamle generasjoner? Er det nok at det ser gammelt ut, eller er det ekstra stas når du vet det er noen i slekten din som har eid den før deg?

Arvede favoritter i stua

2 thoughts on “Arvede favoritter i stua

 • 4. mai 2013 kl 07:13
  Permalenke

  Det er noe helt spesielt med de tingene som har en forhistorie, og det er flott at du har slike ting stående framme. Jeg har også noen slike ting 🙂
  Sirkusbroderiet ditt var skikkelig søtt 🙂
  Ha en fin lørdag 🙂
  KLÆM

  Svar
 • 6. mai 2013 kl 20:47
  Permalenke

  Så morsomt å se! Mamma har samme mugga, og den har vært saftmugge i alle år 😀
  Jeg syns det er kjempemorsomt å få arve/overta gamle ting!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.