Akkurat nå kunne jeg tenke meg å sy sengetøy til den nye verdensborgeren kommer. Jeg fikk liksom litt ånden over meg. Å sy slike små dynetrekk til vogndynene.

Men, sengetøy bør kunne vaskes på 60 grader, ikke sant? Og jeg finner ikke stoff i butikkene som sier at de skal tåle 60 grader.

Er det noen av dere der ute som har noen tips til meg om hvilken type stoff man bør gå etter og om det holder fasong og farge når det vaskes på høyere varme?

– –

I mellomtiden kan jeg jo vise fram noen inspirerende dynetrekk som jeg har fått av svigermor som hun og hennes mor har sydd for noenogtredve år siden.

sengesett2

Og dette er min absolutte favoritt:

sengesett1

Men, dessverre er det ingen av disse som passer til noen av dagens standardstørrelse på barnedyner, så det blir bare med inspirasjonen.

Å sy egne sengesett

4 thoughts on “Å sy egne sengesett

 • 28. mai 2013 kl 20:11
  Permalenke

  Så koselig at du vil sy selv! Jeg har ikke peiling på stoff og sånt, men av erfaring så tåler de fleste bomullsstoffer 60 grader selv om det står de bare tåler 40. Jeg har vaska de fleste klærne til A på 60, selv om det står 40 på vaskelappen. Like fine 🙂 Syns babyklær bør tåle MINST 40, så da satser jeg på 60 😉

  Svar
 • 29. mai 2013 kl 09:51
  Permalenke

  Kjøp eit vaksen dynetrekk, eller eit barnedynetrekk, men til stor dyne. Masse stoff og tåler absolutt vask 🙂

  Svar
  • 29. mai 2013 kl 18:40
   Permalenke

   Ja, jeg så absolutt vurdert det alternativet. Men takk for omtanken! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.