Kjært barn, mange navn.

Dette rommet skal egentlig fungere som gjesterom – sånn i utgangspunktet. Vi har en sånn fin seng fra Ikea som man kan dra ut og, vips, så har man en dobbeltseng. Men vi har jo ikke gjester hele tiden, så jeg har satt inn en pult som symaskina mi kan stå på og et strykebrett har også fått plass der. Men alt av stoffer og garn står i noen blå Ikea-poser langs en vegg som roper etter å få flere hyller. Dette rommet har veldig lett for å bli overfylt og mange prosjekter er lik dra fram mange nye ting som ikke kommer tilbake på «plassen» sin. (De har jo strengt tatt ingen plass, siden det er ingen hyller der.)

Men nå har jeg fått inspirasjon igjen, og dette takket være et Pinterest-bilde.

Hvordan gå fra dette:

system

Til dette:

system

Vips så har man tellekanter! Utrolig herlig. Nå mangler jeg jo bare de hyllene og boksene, så er det jo «straks» ryddigere her.

Slik gikk jeg altså fram:

Jeg kuttet opp plater i papp i passe størrelse. Jeg så at de hadde handlet inn mye nytt datautstyr på jobb, så jeg tok pappesker der i fra. Aner ikke hva målene på disse er jeg, men syns å huske de er rundt omkring 16×23 cm. Det er ikke så viktig. De må jo passe inn i dine hyller – ikke mine.

system

Så brettet jeg stoffet fint slik at det ble ca like høyt som plata. Her kan man jo velge å stryke også, for å få det riktig så fint, men det gjør jeg heller når jeg skal bruke stoffet.

system

Og så begynner jeg å rulle det fint og litt stramt på plata og festet enden med et par nåler.

Vips! Så får du tellekanter!

system

Husk at det fortsatt er en uke igjen av januarsalget inne på Epla-butikken min. Det forsvant noen varer til Levanger i forrige uke, men det er nok til dere andre også!

Syrommet / hobbyrommet / gjesterommet / bomberommet

5 thoughts on “Syrommet / hobbyrommet / gjesterommet / bomberommet

 • 23. januar 2012 kl 23:16
  Permalenke

  Hei – Titter innom som snarest, på en mandagskveld. Koselig blogg – Du lager mye fint =)

  Svar
 • 24. januar 2012 kl 09:10
  Permalenke

  Det var en praktisk ide som må prøves! Hvis det kan være litt trøst så er du ikke den eneste som har rot i hobbyrommet-gjesterommet…Jeg kjenner meg igjen og tipper at det er flere som gjør det! 😉 Verkstedrommet – som jeg kaller det – er stapfull av ting og tang…og jeg finner aldri det som jeg leter etter… pluss at det blir så dårlig plass at jeg må flytte meg til spisestua for å jobbe. Men kanskje får jeg litt orden i stoffseksjonen nå! Tusen hjertelig takk for så fin pakke også! Det er noen dager siden den ble motatt men jeg var litt treg… Broderiet er kjempekul og allerede innrammet! Glassbrikkene falte også veldig i smak og den lille monsteren som du hadde med ble favorittlek til min datter! 😀 Ønsker deg en herlig, kreativ og effektiv dag! Klem!

  Svar
 • 24. januar 2012 kl 20:54
  Permalenke

  Så lurt! Kontoret/hobbyrommet vårt har akkurat det samme problemet. Tusen ting der inne og for dårlig organisering…
  Gleder meg til å se hvordan det blir til slutt:)
  Ha en flott tirsdag Anna!
  Klem fra Kristin

  Svar
 • 28. januar 2012 kl 23:05
  Permalenke

  Takk for tips, så smart! Tror Are blir veldig fornøyd nå, aner at han er litt oppgitt over alle tøybunkene som ligger under pulten 😉

  Svar
 • 29. januar 2012 kl 20:54
  Permalenke

  Så lurt det var! vi har jo ca. 100.. flyttekasser liggande, så kunne jo ha minka litt på den bunken 😉

  Og kor mykje fint du lagar!

  Du spurde på bloggen min om ein sånn garn-snurre-ting var kjekk og ha, og etter å ha prøvd min ein gong, så synst eg den var heilt super! Så om du strikkar mykje av garn som må nøstast opp, så vil eg absolutt anbefale ein slik 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.