Jeg syns det er så morsomt å lære meg noe nytt, og derfor er detså utrolig flott at jeg har en Mormor som sitter inne med så utrolig mye kunnskap innen håndarbeidsfaget.

En av de tingene Mormor har heklet og sydd, i mange herrens år, er duker og brikker med hedebosøm. Da jeg var hjemme i sommer, hadde hun bestemt seg for at jeg måtte lære det, slik at hun har ført det videre til i hvert fall én person; Meg. Jeg har tatt fram den lille heklekroken nå, og kom på at jeg ikke har vist dere bildene fra det lille kurset vårt i sommer.

Her ser dere en liten duk Mormor har laget – som er en alternativ vri på hedebodukene:

Hedebodsøm består av mange små deler som ser slik ut:

Beklager at den ikke er så veldig jevn, men det sies at det trengs øving og trening for å bli flink. Da gjenstår det bare å se om jeg har tålmodighet til det da!

Når man har åtte av disse, kan man sy de sammen til en slik rose:

Mormor har en versjon hvor hun har heklet en rød kant rundt hele, og til slutt heklet en liten løkke slik at man kan henge det på juletreet. Perfekt venninnegave, mon tro?

Dette er veldig tidkrevende, men veldig gøy også. Og mormor har et gammelt brilleetui som hun har nål, tråd og heklekrok i, som hun alltid har med seg i veska. Er det litt kjedelig, så er det bare å dra det fram.

Nå har jeg som mål å få til en liten duk eller noe, som hun kan få til jul – bare for å vise at jeg kan. 🙂

Er det noen av dere som har prøvd eller bruker hedebosøm, kanskje? 🙂

Andre innlegg i samme kategori: