Man kan kanskje ikke kalle det fargeblind, men jeg har store vanskeligheter med å sette sammen farger. Jeg bruker veldig lang tid på det og er veldig usikker. Når man ser på en farge i et nøste kan det se perfekt ut, men når man får delt trådene og brodert det ferdig på aida-en, så blir det liksom bare så utrolig feil.

På disse ordbroderiene er det liksom alltid den siste fargen som er vanskeligst. Den ene som skal skille seg litt ut eller som skal være litt lysere enn alle andre, for eksempel. Her ser dere et bilde jeg broderer på bestilling. Da er jeg ekstra perfeksjonist – for da vet jo ikke den som bestiller helt hva hun/han får på forhånd. så nå sitter jeg og tar opp igjen ord etter ord og broderer de på nytt. Den fargen som så så perfekt ut da de små nøstene lå ved siden av hverandre før jeg begynte, viser seg å være alt for orange.

Noen som har noen tips for hvordan man på en god måte kan sette sammen farger «riktig»? Det er litt slitsomt å være så usikker på sin egen fargesans.

Resultatet skal bli bra det altså. Til slutt. 🙂

Fargeblind?

4 thoughts on “Fargeblind?

 • 6. mars 2012 kl 11:05
  Permalenke

  Jeg har jo som kjent hatt alle hobbyene som finnes, deriblant scrapbooking. Da brukte jeg en slik fargesirkel som du kunne snurre på for å finne farger som passer sammen.Den bruker jeg ikke lengre så den skal du få til meg!

  Svar
  • 6. mars 2012 kl 14:46
   Permalenke

   Hadde vært konge å prøve hvertfall! Takk! 🙂

   Svar
 • 6. mars 2012 kl 19:45
  Permalenke

  Ojojoj perfeksjonisten, synes det er så koselig jeg at du setter så mye av sjelen din i arbeidet! Derfor du lager så finfine ting!
  Spennende å se:)
  Klem fra Kristin

  Svar
 • 7. mars 2012 kl 23:39
  Permalenke

  Fargesirkel her også, et fantastisk hjelpemiddel! Har flere forskjellige, faktisk… Bruker mine mest når jeg maler og ting tar helt av, da er det greit å finne «landingsplassen» på den måten 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.