Bestisen min, Hanne, fikk ei lita jente i slutten av april og jeg måtte komme på noe lurt å gi som en velkommen til verden-gave.

Jeg fant oppskrift på en liten kjole hos Pickles og løp til byen for å kjøpe garn. Kom hjem med babyull og kastet meg over oppgaven. Oppdaget raskt at dette ikke kom til å bli stort nok, så jeg begynte å forske litt på hva slags garn jeg heller måtte bruke. Gikk for Dalegarns Lerke og Sandnes Garns Duo, som er er like tykke og har bort i mot samme tykkelse.

kjole kjole

Jeg strikket nesten ferdig nyfødtstørrelsen og målte rett som det var for å passe på at den fikk riktig størrelse. Men den så jo så utrolig liten ut, så da tok jeg fatt på en i størrelsen større, slik at jenta kunne bruke den litt lengre. Da de mottok kjolene så kunne hun bruke den største kjolen akkurat nå. Ikke fikk jeg tatt et skikkelig bilde heller, men her ser dere hvertfall hvordan de så ut da de lå til tørk og strekking:

kjole

Det var så mye styr med disse kjolene – selv hvor små og nette de er – at jeg mistet litt strikkegleden der og da. Så, beklager til Ingrid som venter på en Sirdals-kofte. Den kommer altså, jeg må bare motivere meg litt først!

Velkommen til verden-kjole

4 thoughts on “Velkommen til verden-kjole

 • 20. juni 2011 kl 18:23
  Permalenke

  Så fine kjoler, dumt den minste ble for liten men da… Du er så flink til å strikke Anna. Inspirerende:)
  Klem klem fra Kristin 🙂

  Svar
  • 21. juni 2011 kl 13:41
   Permalenke

   Takk for det. Morsomt å strikke og å se resultatene. 🙂

   Svar
 • 22. juni 2011 kl 08:29
  Permalenke

  Hei:) Så fin kjolen ble!!!

  Ja, her ser jeg en superkul body ja! Du gjør visst det samme som meg, og klipper og pirker bort strameien etterpå. nei, jeg ble en smule skuffet da jeg hadde vasket bodyen, og fant ut at vliselinen lå i en krøll for seg selv… Så jeg vet ikke… Det må jo finnes noe som er vaskbart?

  Ha en fin dag:)

  Svar
 • 28. juni 2011 kl 07:59
  Permalenke

  Du er flink! Er ikke noe stress med kofta enda vettu. Korssting er gøy, men tok meg litt vann over hodet da jeg startet på en julekalender til Anna… Blir nok ikke til denne jula for å si det sånn 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.