Det er jo noe av det viktigste vi har når vi holder på med håndarbeid, men vi bruker de jo til alt mulig ellers også.

Nå kunne jeg har kommet med tips om kremer og slikt, men jeg er ikke så dreven på det med kremer. Går liksom alltid tilbake til den samme gode gamle «Hand and nail» og den med det norske flagget på om vinteren (for den er litt fetere).

Mitt store tips er stressball. Her ser dere min.

Den er fra Datakjeden og kostet meg en 50-lapp. Worth every penny, skal jeg fortelle deg!

Noen ganger får jeg så vanvittig vondt i leddene mine, og da spesielt i fingrene siden jeg hele tiden har et håndarbeidsprosjekt som jeg knoter med. Da greier jeg ikke å strikke eller brodere i like stor grad som ellers. Er litt engstelig for at jeg skal arve gikta etter besteforeldrene, men det skal vi ikke tenke på her. Når jeg har denne vondtheten, kommer jeg på å bruke stressballen. Denne klemmer jeg på i alle tenkelige vinkler og på alle mulige måter.

Med alle fingrene, med to fingre, mellom tommel og lillefinger, mellom peke og ringfinger. Ja, for dere skjønner jo poenget mitt. I tillegg så bruker jeg den til å massere oppover resten av armene mine også, for fingrene har jeg jo vondt i, så de får jeg ikke til å legge nok vekt på med, men å presse ballen med håndflaten går fint.

Vanligvis kommer jeg på å bruke den foran fjernsynet mens jeg ser et eller annet der, men jeg pleier å ha den i veska mi når jeg går rundt og har det vondt, slik at jeg kan ta den fram i alle tenkelige situasjoner; på bussen, på jobb, når du går tur. You name it.

Slike stressballer, eller «ergoballer», finner du til salgs flere steder på nett, men du finner også måter å lage disse selv. Ellers så tror jeg de har slike på Clas Ohlson, så hør etter om de har om du likevel er inne på en butikk hvor de selger data og kontorutstyr.

Ta vare på hendene dine – om du driver med håndarbeid eller ikke. Masser og strekk godt på alle musklene i hendene og fingrene. Og hold de varme nå som høsten og vinteren kommer.

PS Får du ikke tak en slik stressball, så anbefaler jeg å kna brøddeigen for hånd. Det er trimmen sin det! Mamma sier alltid at jeg må være sint og sur når jeg knar brøddeig, slik at det blir gjort skikkelig.

Ta vare på hendene dine
Stikkord:

4 thoughts on “Ta vare på hendene dine

 • 29. august 2011 kl 10:28
  Permalenke

  Smart! Hendene må holde lenge, lenge! Ha en fin uke!

  Svar
 • 29. august 2011 kl 15:07
  Permalenke

  Takk for supert tips!! har samme problemet selv- frustrerende, for trenger jo hendene til absolutt alt! Tanken på å måtte slutte med håndarbeid pga vonde fingre er skrekkelig. Ball skal kjøpes inn ved første anledning! 🙂

  Svar
 • 1. september 2011 kl 22:12
  Permalenke

  For et bra tips! Jeg har vondt i hendene stort sett hele tiden. Nå skal jeg kjøpe meg en sånn!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.