Kjente at det trengtes nå. En liten førjulssituasjonsrapport nå som det var frost på bakken og greier i dag.

Jeg har flere prosjekter på gang. Jeg strikker jakke til meg selv (som dere skal få se bilder av sånn etter hvert) og har et par broderingsprosjekter som er litt hysj-hysj nå som jula nærmer seg med stormskritt.

Men hovedgrunnen til somling med oppdateringer her inne, er rett og slett årets storprosjekt som jeg håper jeg skal bli ferdig med i tide: Jeg har skannet en haug med gamle bilder fra gamle album som tilhører min mormor, mor og tante. Det har jo resultert i ganske så mange bilder. Problemet med gamle bilder er jo at de har mange sår og sprekker og slikt, så jeg har tatt på meg ansvaret med å renske litt opp i disse bildene – mest for min egen del, men også for alle de andre. Dessuten er det flott å ha de digitalt, slik at flere enn bare den som har akkurat det albumet, også kan ta del i de flotte minnene.

før og etter

Bildet er av min mormor og hennes mor (altså: min oldemor) sammen med min mor og hennes søster.

Nærbilde av et sted i bildet det er rensket opp:

før og etter

Her ser dere vel klart og tydelig hva som er før og etter.

Det er en stor jobb og den tar utrolig med tid, men guri malla, så fint det blir til slutt! For de spesielt interesserte så bruker jeg altså bilderedigeringsprogrammet Gimp, som er gratis og veldig bra. Man trenger ikke å betale dyrt for PhotoShop, når man har det – spør du meg.