For en måneds tid siden var jeg på jakt etter en kul kaffekopp, som samboeren min ønsket seg i bursdagsgave. Fine/kule/morsomme kaffekopper for menn er sannelig ikke enkelt! Så jeg havnet på Antikvitetshuset Tordenskjold i Fjordgata 32, her i Trondheim, og der snublet jeg over denne flotte skatten:

Det var en plastikkpose full av gamle ukebladutklipp. Jeg spurte damen om det var strikkeoppskrifter og hun svarte at hun hadde funnet det i en boks inne i et gammelt dødsbo. Hun hadde ikke turt å se gjennom det, så hun hadde bare samlet alt i en pose og limt den igjen.

Den kostet meg 100 kroner og er full av strikke- og hekleoppskrifter, og også noen mønsterark for sying. Jeg har brukt lang tid på å komme meg gjennom bunken, og nå har jeg endelig fått nok mot til å kaste noe også. Fant ut at jeg aldri i verden kom til å strikke en stor genser og pannebånd av fluffy garn, så enkelte ting kan gå til en annen generasjon. Da jeg begynte å se gjennom alt, så tenkte jeg: «Oi, nå har jeg virkelig kastet vekk 100 kroner,» men etter hvert fant jeg skatter så langt tilbake som til 1970-tallet. Jeg har tatt litt bilder slik at dere kan få et lite inntrykk av hva det er jeg har rotet meg bort i. I hvert fall er det en skatt jeg ikke angrer på at jeg snublet over!

 

Den store skatten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.